NENnovation award 2020

Het rapport van de Jury over de Energie-damwanden

CRUX Engineering heeft de NENnovation awards 2020 gewonnen voor de ontwikkeling van de Energie-damwanden. CRUX Engeneering zit samen met Gooimeer B.V. en de andere partners (Groep Duurzaam Opgewekt, TU Delft en TU Eindhoven) in het pilot-project Energie damwand, ook wel 'Delft pilot' genoemd, omdat de locatie van het pilotproject in de Zweth net onder Delft is om de Energie-damwanden te testen en uitgebreid de metingen te verrichten.

Op 16 oktober 2020 is deze prijs in ontvangst genomen door CRUX Engineering.
Volgens de voorzitter van de NENnovation Award wordt met de Energie-damwanden geotechniek zichtbaar als een van de belangrijke sleutels voor de energietransitie.
Ook Gooimeer, is als damwandleverancier en licentiehouder van deze nieuwe en duurzame energie-damwand trots op deze prijs!

"Met de Energie Damwand hebben we een innovatieve methode ontwikkeld om energie te onttrekken uit kademuurconstructies. Hierbij wordt Duurzame energie gewonnen uit oppervlakte- en grondwater: Gasloos verwarmen, het kan met de Energie-damwanden van Gooimeer en is de oplossing voor de toekomst".